Digitaliseren

Category: Digitaliseren Comments: No comments

boekscanner

Restauratieatelier Dumarey kan u terzijde staan bij het digitaliseren van uw boeken of documenten. Hiervoor werken wij samen met een gespecialiseerd bedrijf dat jarenlang ervaring heeft met het digitaliseren.

Digitaliseren maakt uw archief nog beter toegankelijk. Vanaf het moment dat een boek of het archiefstuk gescand is, is het voor geautoriseerde personen direct toegankelijk en eenvoudig en snel opvraagbaar terwijl het origineel van gebruiksslijtage gespaard blijft en wordt geconserveerd.

 

Wij kunnen het volledige digitaliseringsproject voor jullie leiden:

  • Hierbij kunnen wij bepalen of een object geschikt is om gedigitaliseerd te worden en via welk type scanner dit het best kan gebeuren. Hiervoor kunnen we gebruik maken van een flatbedscanner, een boekenscanner, een bulkscanner of een A0-scanner.
  • Wij kunnen een schadedossier opstellen van de te digitaliseren collectie
  • Vervolgens kunnen we de objecten op het digitaliseren voorbereid door plakband te verwijderen, scheuren te herstellen, vouwen en ezelsoren te vlakken en de chronologie en volledigheid te controleren, paperclips en speldjes te verwijderen, ect.
  • Achteraf kunnen we de objecten zuurvrij verpakken om deze zo goed mogelijk te conserveren.

Bent u op zoek naar een bedrijf voor het digitaliseren van uw boeken of archief? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via
+ 32 (0) 497 90 19 42 of via e-mail info@papier-restauratie.be

Wij geven u graag een gratis en vrijblijvende offerte of advies.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>